Eurokancom je porodična firma osnovana pre 30 godina. Taj period su obeležile dobre odluke i kvalitetan rad. To naravno nije moglo proći nezapaženo ni van granica Srbije. Da je to istina potvrdiće i Eurokancomova integracija sa dva prestižna italijanska proizvođača "LIVONI" i "INTERIOR BELTRAMINI". Oba ta brenda imaju veoma bogatu i dugu tradiciju koja se meri decenijama (INTERIOR BELTRAMINI osnovan 1966), ali i vekovima (LIVONI osnovan 1895). Unapredjenje svakog proizvodnog procesa, još kvalitetnija izrada, vrhunski dizajn, te najbolja moguća ergonomska rešenja su direktni rezultati naše saradnje poslednjih nekoliko godina.

Visoke standarde, koje diktira moderna proizvodnja nameštaja, sigurno bi teško mogli ispuniti bez naših partnera kao što su: "Abitex", "Aurim", "Camira", "Derve", "Imatex", "Italcurvati", "Sirca", "Quickwood" i ostale. Radi se naravno o proivodjačima visokokvalitetnih materijala koji se ugradjuju u naše proizvode. Svi materijali su testirani i provereni labaratorijski da bi dobili sertifikate kojima se potvrdjuje UNI ISO DIN i Britanski BS standardi. Takodje, svi tekstili su setifikovani i po Danskom OEKO-TEX STANDARD 100 koji je veoma značajan.

Proizvodnja

Najkvalitenija proizvodna linija, kontrola kvaliteta proizvoda i naravno ergonomija su tri stuba našeg uspeha.

Ekološka svest

Consume less; share better.

Eurokancom je veoma aktivan i na planu zaštite životne sredine: Sav otpad koji nastaje u toku proizvodnog procesa (podsećamo, naš nameštaj izrađuje se od najkvalitetnijih prirodnih materijala), prerađujemo u presovanu piljevinu (drveni briket). Drveni briket spada u grupu ekološki čistih goriva. Napravljen je od suvih drvenih otpadaka, bez ikakve hemijske obrade i dodataka. Proizvodi se u hidrauličkim ili mehaničkim presama, bez aditiva ili lepka, te zadovoljava i visoko zahtevne ekološke norme (DIN 51731). Zbog visoke komprimovanosti, ovaj prirodni proizvod prilikom sagorevanja ponaša se slično visokokaloričnim vrstama uglja.

Osnovna razlika je, što se, prilikom sagorevanja emituje znatno manje sumpora, a emitovanje CO2 je izbalansirano, budući da drveni briket emituje u atmosferu upravo onoliko CO2, koliko i samo drveće prilikom fotosinteze! Ovo gorivo, zbog niskog sadržaja vode (manje od 10%), oslobađa visoku energiju prilikom sagorevanja – od 4.8 do 5.2 kWh/kg, u odnosu na sirovo drvo koje oslobađa, u najboljem slučaju, 2.5 kWh/kg. Briket ostavlja za sobom neuporedivo manju količinu pepela. U praktičnoj primeni: troškovi dostave briketa su minimalni, ne postoji pripremni rad za grejnu sezonu.